Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj privind protestele de stradă

Klaus Iohannis respinge Olguta Vasilescu Ilan Laufer.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis contrează din nou Guvernul (Sursa foto: presidency.ro)
Preşedintele Klaus Iohannis contrează din nou Guvernul (Sursa foto: presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis adresează luni, de la ora 18, un mesaj public pe tema protestelor de stradă din ultimele zile.

Administraţia Prezidenţială anunţă într-un comunicat că "preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va adresa luni, 13 august a.c., începând cu ora 18:00, un mesaj public, ca urmare a evenimentelor din ultimele zile".

După violenţele de la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoriei, şeful statului a reacţionat, condamnând intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din faţa Guvernului.

Preşedintele a subliniat atunci că ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele.

Klaus Iohannis a spus de asemenea că ”încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă”.

Reacţia PSD a venit imediat. Evenimentele violente de vineri seară din Piaţa Victoriei nu pot fi încadrate într-o formă de democraţite şi este grav că faptele de agresiune de la miting au fost precedate de provocările partidelor din Opoziţie, a afirmat liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a afirmat că cel mai grav şi mai iresponsabil mesaj este cel al preşedintelui Klaus Iohannis, care prin declaraţia lui subminează autorităţile statului şi îndeamnă la reluarea violenţelor, pentru a răsturna Guvernul şi a-l înlocui cu "Guvernul său”.

Parchetul instanţei supreme a anunţat sâmbătă că a deschis un dosar penal cu privire la intervenţia jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei.