Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Carmen Dan: "Nu am ce să-mi reproşez; un procuror militar a fost în piaţă". Cine o contrazice?

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că nu are ce să-şi reproşeze, după intervenţia jandarmilor din Piaţa Victoriei, la mitingul de vineri seară.

ACTUALIZARE: Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, a declarat marţi că nici un procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei, în timpul intervenţiei jandarmilor de vineri seară, când au avut loc violenţe, contrazicând-o astfel pe Carmen Dan, care afirmase tot marţi că intervenţia s-a desfăşurat sub supravegherea unui procuror militar, care s-a aflat în Piaţă (News.ro).

 

Carmen Dan spune că Jandarmeria şi-a coordonat toată intervenţia sub supravegherea unui procuror militar, care a fost în Piaţa Victoriei.

Ministrul de Interne nu are ce să-şi reproşeze: „Nu am ce să-mi reproşez, am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru de Interne responsabil (...). Dacă în urma verificărilor sau în urma sesizărilor vor reieşi şi astfel de aspecte, bineînţeles că se vor lua măsurile legale. Eu nu am încurajat niciodată nici un fel de abuz”.

Ea declară că a auzit "foarte multe invenţii, care nu pot fi numite ştiri", despre faptul că ar fi constituit diverse celule, diverse comitete.

"Eu cred că sunt unii care-şi doresc cu orice chip să scape de ministrul de Interne şi de Guvern. Zic să rămînem într-o stare de normalitate. Ce am declarat atunci susţin şi acum, până la urmă sunt acele verificări care se vor face, sunt la dispoziţia organelor de anchetă, chiar îmi doresc ca acestea să-şi facă treaba şi să stabilească în ce mod ministrul şi-a exercitat competenţele, plecând de la ideea pe care am susţinut-o şi cu ocazia ieşirii mele de sâmbătă, că nu mi-am depăşit în nici un fel competenţele legale, iar Jandarmeria şi-a coordonat toată intervenţia în piaţă sub supravegherea unui procuror militar, care a fost în piaţă", afirmă Carmen Dan.