Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ivan, despre scrisoarea Vioricăi Dăncilă: Bine că n-a trimis un porumbel călător la Bruxelles

Catalin Ivan Viorica Dancila accident Klaus Iohannis nas Guvern.jpg

Cătălin Ivan, critic și la adresa Puterii și a Opoziției (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)
Cătălin Ivan, critic și la adresa Puterii și a Opoziției (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)

Scrisoarea premierului Viorica Dăncilă către preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene este un demers de propagandă. Afirmaţia a fost făcută la RFI de eurodeputatul Cătălin Ivan, exclus din PSD, dar membru al grupului socialist din Parlamentul European.

Evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei au reprezentat o încercare de înlăturare pe cale violentă a unui Guvern legitim, le-a scris premierul Viorica Dăncilă lui Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans.

Cătălin Ivan spune că scrisoarea e adresată de fapt alegătorilor PSD: „Nu este o scrisoare trimisă Bruxellesului, pentru ca Bruxellesul să fie mai bine informat. La Comisia Europeană sunt toate informaţiile necesare. În toate capitalele europene se ştie foarte bine ce s-a întâmplat în aceste zile în România şi în general ce se întâmplă peste tot în lume şi în Europa. Este o scrisoare dată pentru a fi citită în ţară de presa din România, preluată de presa din România şi folosită drept propagandă a PSD-ului, pentru păstrarea propriului electorat”.

Eurodeputatul consideră că „în era digitală, când informaţia circulă în timp real, nu poţi să comunici cu partenerii externi printr-o scrisoare. Bine că n-au trimis un porumbel, cu un mesaj agăţat de picior! În situaţii de tensiune maximă, în situaţii în care lucruri importante trebuie lămurite, o delegaţie a Guvernului se ducea acolo, primul-ministru se deplasa acolo şi vorbea faţă în faţă cu liderii europeni”.

 
Cătălin Ivan, despre scrisoarea premierului Dăncilă către Bruxelles