Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu: Ministrul Carmen Dan s-a spălat pe mâini

Alina Gorghiu amnistie gratiere PSD ALDE praf ochi.png

Alina Gorghiu nu crede în sinceritatea PSD-ALDE în privința respingerii amnistiei și grațierii (Sursa foto: site PNL)
Alina Gorghiu nu crede în sinceritatea PSD-ALDE în privința respingerii amnistiei și grațierii (Sursa foto: site PNL)

Guvernul Dăncilă s-a descalificat prin explicaţiile oferite de ministrul de Interne, Carmen Dan, după violenţele de la protestele de stradă din 10 august, din Piaţa Victoriei. Declaraţia a fost făcută la RFI de senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat duminică date din raportul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, din care rezultă că au fost deschise 21 de dosare penale, trei cu autor necunoscut, fiind identificate cinci cazuri de abuzuri împotriva unor persoane care nu erau violente. Ministrul a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit în urma evenimentelor.

Alina Gorghiu taxează declaraţiile ministrului de Interne: „Mi s-a părut că s-a spălat doamna Carmen Dan pe mâini. În toate acele minute în care şi-a citit poezia, a citit raportul, n-a făcut să transmită altceva, un alt mesaj, decât că vinovate sunt victimele. Mă refer în primul rând la afirmaţia cum că legea prevede utilizarea gazelor şi asta este, domnule!”.

În opinia senatoarei PNL, Guvernul s-a descalificat: „E practic un gest categoric descalificant. Mă uit la toate articolele de presă, nu doar din ţară, dar mă uit la opinia publică europeană, la articolele din presa mondială, e un pas final acest raport pentru descalificarea Guvernului în ochii întregii omeniri, care ne urmăreşte în momentul ăsta, de ce nu”.

 
Alina Gorghiu, despre declaraţiile lui Carmen Dan privind protestele din 10 august