Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bacalbaşa, despre "tentativa de asasinare" a lui Dragnea: Se încearcă lichidarea unor personaje incomode, pe model Kennedy şi Aldo Moro

bacalbasa_lichidare_personaje_incomode_kennedy_aldo_moro.jpg

Nicolae Bacalbaşa: Asasinarea unor lideri care deranjează structuri reale de putere nu este un lucru nou (Sursa foto: Facebook/Nicolae Bacalbaşa)
Nicolae Bacalbaşa: Asasinarea unor lideri care deranjează structuri reale de putere nu este un lucru nou (Sursa foto: Facebook/Nicolae Bacalbaşa)

Asasinarea unor lideri politici incomozi este o constantă a istoriei, declară la RFI deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa. Reacţia sa vine după ce preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a afirmat la Antena 3 că s-a încercat asasinarea sa anul trecut, fără să ofere detalii despre autorii acestei presupuse tentative.

Nicolae Bacalbaşa spune că Liviu Dragnea nu este primul om politic vizat de asemenea acte: „Să nu uităm că primul-ministru al Italiei, Aldo Moro, a fost asasinat de propriile servicii secrete italiene, împreună cu servicii ale unui aliat strategic major, să nu uităm că preşedintele Kennedy a fost asasinat de propriile servicii secrete. În ce-l priveşte pe fratele lui Kennedy, Bobby, se bănuieşte, nu se ştie. Deci asasinarea unor lideri care deranjează structuri reale de putere nu este un lucru nou, nu este un lucru excepţional, ci este o constantă a istoriei”.

Întrebat dacă nu e ciudat că Liviu Dragnea face public acest episod la un an şi jumătate după ce s-a produs, deputatul PSD a răspuns: „În momentul în care devii ţinta unei încercări de asasinat şi-ţi dai seama că te joci cu nişte structuri, nu ştiu, externe, interne, este foarte greu de spus şi nu cunoaştem toate amănuntele şi nu cred că le vom cunoaşte vreodată... ia încercaţi să vă puneţi uşor în pielea personajului. Eu unul am fost hăituit pe stradă de aşa-zişi protestatari şi am luat, aşa, o linguriţă din acest produs toxic. Sigur că se încearcă înspăimântarea şi la nevoie, lichidarea unor personaje incomode”.

 
Nicolae Bacalbaşa, despre presupusa tentativă de asasinare a lui Liviu Dragnea