Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tomac: Oameni de la vârful PSD sunt implicaţi în trimiterea provocatorilor în Piaţa Victoriei

Tomac Oameni PSD provocatori Piata Victoriei.jpg

Cine erau protestatarii care s-au bătut cu jandarmii la mitingul de vineri, 10 august 2018? (Foto: AFP/Andrei Pungovschi)
Cine erau protestatarii care s-au bătut cu jandarmii la mitingul de vineri, 10 august 2018? (Foto: AFP/Andrei Pungovschi)

Mesajele transmise de prefectul Capitalei şi ministrul de Interne după violenţele din 10 august sunt neconvingătoare, declară la RFI preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac.

Liderul PMP spune că „nici mesajul transmis de către prefectul Capitalei, nici mesajul transmis de către ministrul de Interne nu sunt convingătoare. Aici mai există o chestiune: pe lângă cele două instituţii care sunt vizate în anchetă, eu aş vrea foarte mult ca Parchetul să înceapă şi cercetarea în ceea ce priveşte situaţia provocatorilor. Trebuie să ştim şi cine a trimis provocatorii în piaţă, convingerea mea este că oameni la vârful PSD sunt implicaţi în trimiterea provocatorilor în piaţă, cu scopul de a compromite mitingul. Din februarie 2017, am avut zeci de proteste spontane în Piaţa Victoriei şi niciodată nu au existat asemenea provocări”.

Eugen Tomac afirmă că „în loc să avem demisii din partea ministrului de Interne, în loc să existe un raport explicit cu ceea ce s-a întâmplat, asistăm la o copilărie greu de înţeles din partea unor instituţii cum este Ministerul de Interne. Să vii să te ascunzi în spatele secretului de stat mi se pare mult prea mult”.

 
Eugen Tomac, despre protestele din 10 august