Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viorica Dăncilă: Am văzut un asalt împotriva unor instituţii. Prima ţintă este Jandarmeria

Viorica Dancila PE socoteala.jpg

Viorica Dăncilă: Nu am văzut nimic despre protocoalele secrete în MCV (Sursa foto: gov.ro)
Viorica Dăncilă: Nu am văzut nimic despre protocoalele secrete în MCV (Sursa foto: gov.ro)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la începutul şedinţei de Guvern de joi că a văzut după evenimentele din 10 august un asalt împotriva unor instituţii ale statului, prima ţintă fiind Jandarmeria. Ea îi acuză pe cei care nu au reuşit să câştige puterea în urma alegerilor că vor să o preia prin alte mijloace.

În prima sa apariţie publică după protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, premierul Viorica Dăncilă consideră că Jandarmeria este ţinta unui asalt: ”Pornind de la evenimentele din 10 august, am văzut în aceste zile un asalt împotriva unor instituţii ale statului. Prima ţintă este Jandarmeria, dar sunt şi alte instituţii care sunt luate în acest colimator. Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de o vină, dar consider că o persoană sau o instituţie poate să fie acuzată doar în baza unor probe concludente. Răspunsul nostru, al Guvernului, la toate aceste procese care au loc în spaţiul public trebuie să fie unul cât se poate de echilibrat şi de responsabil”.

Şefa Guvernului le-a spus membrilor Executivului că nu au dreptul să cedeze: ”Spre deosebire de liderii politici ai Opoziţiei, noi nu avem dreptul să cedăm şi să intensificăm această scindare şi această dezbinare la nivelul societăţii. Noi avem responsabilitatea de a asigura o bună guvernare, o guvernare în interesul oamenilor. Iată de ce apelul meu la toţi miniştrii, dar şi la toţi şefii instituţiilor din subordine este să evite această spirală a conflictului, în care încearcă să ne atragă cei care nu au fost capabili să câştige puterea în alegeri şi care acum încearcă să dobândească această putere prin alte mijloace nedemocratice”.