Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pregătiri pentru mitingul Diasporei de la Chișinău. Andrei Năstase: ”Ne dorim un protest pașnic și civilizat”

nastase.jpg

Image source: 
Facebook / Andrei Năstase

Un mare miting al diasporei se anunţă pentru duminică, 26 august, la Chişinău. Sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni chiar dacă, spun susţinătorii mişcării, guvernul Republicii Moldova a decretat nu mai puţin de nouă zile nelucrătoare, profitând de ziua naţională din 27 august şi de sărbătoarea limbii române, din 31 august, ambele, prin lege, zile libere. Susţinătorii protestelor spun că această minivacanţă prelungită îi încurajează pe locuitorii capitalei să părăsească oraşul.

Manifestaţia se doreşte un protest la adresa a ceea ce opoziţia consideră a fi oligarhizarea guvernării Republicii Moldova, sub influenţa lui Vlad Plahotniuc, liderul Partidului democrat, pe care cei din opoziţie îl descriu drept conducătorul informal al ţării.

Colegul nostru Ovidiu Nahoi a discutat cu unul dintre organizatorii protestului, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase. Acesta a câştigat recentele alegeri pentru primăria Municipiului Chişinău însă victoria i-a fost invalidată în instanţă judecătorească.

Andrei Năstase face o paralelă între manifestaţia diasporei de la Chişinău şi cea de la Bucureşti, din 10 august. El își dorește ca mitingul să fie unul pașnic și civilizat şi pune posibilele provocări pe seama unor persoane anume infiltrate în rândurile manifestanţilor.

 

Ascultă aici declarația lui Andrei Năstase:Liderul Platformei D.A. Andrei Năstase despre mitingul Diasporei de la Chișinău