Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Monica Macovei: Ministrul Tudorel Toader a devenit călăul justiţiei, pune presiune pe procurori

Monica Macovei Retragere Adina Florea veste buna.png

Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată
Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată

Ministrul Tudorel Toader a devenit călăul justiţiei. Declaraţia a fost făcută de fostul ministru de resort, europarlamentarul Monica Macovei, care comentează la RFI decizia lui Toader de a declanşa evaluarea procurorului general. Ea crede că ministrul urmăreşte de fapt înlăturarea lui Augustin Lazăr de la şefia Ministerului Public.

Monica Macovei spune că „ministrul Toader a devenit de mai mult timp călăul justiţiei (...). Doreşte să evalueze procurorul general, urmând procedura pe care a folosit-o în cazul doamnei Kovesi, tocmai pentru a opri mandatul acestuia şi a propune revocarea”.

În opinia europarlamentarului, „explicaţiile sunt foarte simple: sunt peste 600 de plângeri la Parchetul General, pentru violenţele din Piaţa Victoriei, din 10 august, deci împotriva celor care au comis violenţe, împotriva celor care le-au dispus, care le-au organizat şi aşa mai departe. Or a începe această procedură acum înseamnă a pune presiune pe procurori şi a opri această anchetă, pentru că sunt oameni, nu sunt eroi procurorii, unii sunt, unii nu sunt, dar hai să pornim de la ideea că sunt oameni ca şi noi. Deci sunt în continuu atacaţi, la DNA la fel, acum la Parchetul General”.