Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Carmen Dan rămâne la șefia MAI după ce Gabriela Firea i-a cerut demisia

firea.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Gabriela Firea

Social democratii s-au reunit, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a evaluaa miniştrii din Cabinetul Dăncilă.

UPDATE: Carmen Dan rămâne la șefia MAI, după ce Gabriela Firea i-a cerut demisia la CEx PSD

Propunerea primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a cerut, sâmbătă, demisia ministrului de Interne Carmen Dan sau retragerea sprijinului politic, a fost supusă la vot în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD şi a fost respinsă.

Potrivit unor surse din partid, propunerea Gabrielei Firea a fost supusă la vot şi a fost respinsă, singurul vot "pentru" fiind al primarului.

Decizii importante azi în PSD. Social democratii s-au reunit, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a evaluaa miniştrii din Cabinetul Dăncilă. Ei ar urma să discute despre posibila suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie şi despre strategia pe care PSD va merge în sesiunea de toamnă a Parlamentului.

În timpul discuţiilor  Gabriela Firea i-ar fi cerut demisia lui ministrului de interne, Carmen Dan susţin  surse Digi24 şi G4media. Marian Oprișan alături de Gabriela Firea. S-a cerut ca retragerea sprijinului politic să fie suspusă la vot. 

Gabriela Firea acuză ministrul de interne de premeditarea violențelor. Înainte de începerea Comitetului, primarul capitalei a vorbit despre nemulţumirile pe care le are vis a vis de activitatea unora dintre grupurile interministeriale.

Între Gabriela Firea și Liviu Dragnea – protectorul politic al lui Carmen Dan – sunt tensiuni din cauza faptului că Ministerul de Interne încearcă să paseze responsabilitatea juridică pentru violențe pe prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, un apropiat al primarului Bucureștiului.

Speranţa Cliseru, spunea că a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august după miezul nopţii, afirmaţiile ei contrazicânu-se cu cele ale reprezentanţilor Jandarmeriei, dar şi cu cele ale ministrului Carmen Dan.

Ecaterina Andronescu: PSD poate da un guvern mai performant și sper la o remaniere. Dacă Dragnea ar face pasul înapoi ar fi mai bine și pentru el 

Ecaterina Andornescu a declarat, sâmbătă, referitor la cererea de demisie a ministrului de interne Carmen Dan, că PSD a dat în trecut guverne mai performante și poate da și acum un guvern mai performant. Ea a mai sugerat că Liviu Dragnea ar trebui să facă pasul înapoi pentru că ar fi mai bine și pentru el, precizând că sunt mulți oameni în partid care pot ocupa funcția de președinte al PSD.