Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De unde are Darius Vâlcov datele medicale (secrete) ale unui om oarecare?

Renate Weber cere demisia sau demiterea lui Darius Vâlcov

Cer demisia sau demiterea lui Darius Vâlcov, după ce acesta a publicat fişa medicală a unui protestatar, anunță europarlamentarul Renate Weber, care tocmai s-a alăturat grupului ALDE România.

Weber afirmă că este ”un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal” şi consideră că este necesară şi sancţionarea celor care i-au oferit lui Vâlcov documentul medical.

”Publicarea de către Darius Valcov a fişei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal, existând prevederi clare, atât la nivel european, cât şi în legislaţia noastră privind protecţia datelor personale”, a scris europarlamentarul Renate Weber. Ea consideră că demisia sau demiterea lui Darius Valcov ”sunt gesturi politice obligatorii”. Weber cere şi sancţionarea celor care ”i-au permis accesul la un document medical”. ”Dacă vrem «domnia legii», atunci trebuie să înţelegem că legea este aceeaşi pentru toţi, indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancţionează”, a mai scris Renate Weber pe Facebook.

Să amintim că Darius Vâcov, a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă. El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Protestatarul a cărui fişă medicală a fost făcută publică a anunţat că îl dă în judecată pe Vâlcov.