Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabriela Firea cere retragerea lui Liviu Dragnea din PSD

firea.jpg

Image source: 
Facebook/Gabriela Firea

Primarul capitalei continuă atacurile la adresa lui Liviu Dragnea. ”O retragere a lui Dragnea ar fi benefică pentru partid şi pentru ţară”, a declarat primarul capitalei marți seară la TVR1.

UPDATE: După declarațiile de marți seara de la postul național de televiziune, Gabriela Firea a reluat atacurile la adresa lui Liviu Dragnea într-o conferință de presă extraordinară organizată miercuri la Primăria Capitalei:

”Mi s-a adus o acuzație pe care aș vrea să o numesc diabolică: s-a transmis către colegi, către români, către mediul de afaceri, către exteriorul și interiorul țării că primarul (...) este purtătorul de cuvânt al celor care se opun grațierii și amnistierii. Noi nu am discutat niciodată în CEx despre asta, a discutat Dragnea cu câțiva apropiați. În principiu, nu sunt împotriva niciunei legi, din niciun domeniu, nici măcar grațiere și amnistie, dar totul trebuie să fie în deplină legalitate, astfel încât să nu compromitem România, întreaga echipă guvernametnală și PSD să iasă rușinos din istorie. Nu m-am opus, dacă este legal, consolidat juridic, dar nu suntem de acord cu fanteziile, improvizațiile juridice care înțeleg că se pun la cale. (...) S-a declanșat o campanie de defăimare a mea în mediul online și în discuțiile de la om la om. Vom deconta toți, nu doar un om. Fac apel la colegii mei să înțeleagă că orice invenție juridică ne poate duce pe toți în haos, să solicite deplină legalitate”

”Am spus că un pas în lateral din partea lui Dragnea ar fi benefic pentru România, și pentru PSD, dar aceste lucruri trebuie discutate statutar, asumate public. Nu sunt de acord să înceapă o disidență informală în partid care nu ar face altceva decât să macine partidul din interior (...) PSD ar deveni trei partide mai mici -unii cu Dragnea, unii cu Firea și alții la mijloc care nu știu ce să facă. (...) Nu-mi plac șobolănismele, am avut parte de destule”, a mai declarat primarul general.

Firea a insistat că, pentru că și-a permis să spună că PSD nu merge pe un drum corect, a fost supusă mai multor atacuri în ultimele zile, rodul unei ”campanii de intoxicare marca Dragnea”, ea acuzând faptul că formațiunea este condusă într-o manieră dictatorială. ”S-a spus că aș fi fost confiscată de statul paralel (...) Eu mă luptam cu Traian Băsescu când alții tăiau porcii cu statul paralel”, a precizat ea.

 

Marți la TVR1 Firea a acuzat modul de lucru al liderului PSD, susținând că acesta se consultă cu doar câteva persoane, din care unele nici nu fac parte din Guvern.

În ce priveşte persoanele cu care se consultă Dragnea, Firea a menţionat că e vorba de "câţiva apropiaţi", mai mult din afara partidului, în timp ce apropiaţii din interiorul partidului sunt "din ce în ce mai puţini".

Potrivit acesteia, sunt mulţi membri ai PSD, chiar vicepreşedinţi, care după căderea Guvernului Tudose au aflat "pe surse" sau din presă care sunt candidaţii pentru funcţia de premier. Firea a adăugat că acest lucru "nu este normal".