Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele Republicii Moldova a ajuns la spital

accident_1.jpg

Maşinile din coloana oficială s-au răsturnat în afara carosabilului
Maşinile din coloana oficială s-au răsturnat în afara carosabilului
Image source: 
captura Youtube

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a fost transportat la spital după ce maşina în care se afla s-a răsturnat la Străşeni, anunţă presa de la Chișinău.

Şeful statului moldovean împreună cu şoferul său au fost internaţi la spital, conform surselor Deschide.md. În accident a fost implicată şi o maşină a Servicului Protecţie şi Pază de Stat. Șoferul mașinii prezidențiale este în stare gravă, anunță surse medicale. Coloana oficială a președintelui se deplasa pe ruta Chișinău - Ungheni.

 

 

Potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare, se vede că maşinile din coloana oficială au fost implicate într-un accident rutier cu un camion. Maşinile din coloana oficială s-au răsturnat în afara carosabilului.

Potrivit martorilor, în urma impactului, una dintre maşini s-a răsturnat, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Șeful Serviciului de Protecție și Pază de Stat al Republicii Moldova, a declarat la Digi24 că mașina președintelui circula regulamentar, iar impactul a fost cu un vehicul care a intrat pe contrasens. Șeful Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova a declarat pentru Digi24 că starea președintelui este una bună, șeful statului se află la spital, dar nu are ”leziuni corporale importante”. În mașina sa se mai aflau doi membri ai familiei. Potrivit presei, este vorba de mama lui Igor Dodon și de un copil.

Mașina răsturnată ar fi cea în care se afla Igor Dodon, potrivit presei de la Chișinău. Președintele Republicii Moldova a fost transportat la spital. Totodată, şoferul maşinii este în stare gravă şi a fost transportat și el de urgenţă la spital. Accidentul s-a petrecut pe traseul Chișinău-Ungheni, în apropiere de orașul Strășeni.