Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac: Moţiunea de cenzură trebuie depusă săptămâna aceasta, e cel mai potrivit moment

Eugen Tomac Partide Opozitie acord preelectoral.jpg

Eugen Tomac vrea un acord preelectoral între partidele de Opoziție (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac vrea un acord preelectoral între partidele de Opoziție (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

Opoziţia trebuie să participe la alegerile europarlamentare de anul viitor cu o listă comună de candidaţi şi să meargă la prezidenţiale cu un candidat unic, declară la RFI preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Liderul Partidului Mişcarea Populară crede că „este cel mai potrivit moment pentru a depune o moţiune de cenzură acum, când PSD-ul se pare că se află într-un moment extrem de critic şi sunt convins că tot mai multe voci din PSD vor fi tentate să susţină o asemenea moţiune, pentru că nu putem intra în anul 2019 cu acest Guvern extrem de slab, un Guvern cu oameni nepregătiţi, în condiţiile în care avem de gestionat Consiliul Uniunii Europene”.

Eugen Tomac ar vrea ca moţiunea de cenzură să fie depusă cât mai curând: „Săptămâna aceasta trebuie să depunem documentul, pentru că în caz contrar, PSD-ul îşi va încheia disputele interne, s-a făcut rectificarea bugetară, a şi anunţat Liviu Dragnea că va aloca suplimentar bani pentru cei afectaţi de pesta porcină. Deci în momentul de faţă, cred că orice zi irosită inutil este în dezavantajul Opoziţiei. Tocmai de aceea cred că Opoziţia unită trebuie să acţioneze imediat”.

Preşedintele PMP apreciază că „singura şansă pentru a învinge PSD-ul Opoziţia o are dacă va crea un bloc comun. Eu am purtat discuţii în acest sens cu liderii PNL şi USR, le-am prezentat motivul pentru care cred că trebuie să ne gândim cu maturitate la crearea unei alianţe electorale, chiar aş îndrăzni să spun cu o listă comună pentru europarlamentare, pentru că dacă vom merge la alegerile europarlamentare pe o listă comună, în mod sigur vom obţine un rezultat mult mai bun decât PSD-ul. Această coaliţie poate merge cu un singur candidat la alegerile prezidenţiale şi în mod sigur poate câştiga viitoarele bătălii la alegerile locale şi parlamentare”.

Eugen Tomac, despre moţiunea de cenzură