Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Pop: Cred în familia tradiţională; sper ca Opoziţia să voteze alături de PSD-ALDE

Liviu Pop popor unit secure razboi.jpg

Liviu Pop face apel la unitate (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop face apel la unitate (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Senatorul PSD Liviu Pop declară la RFI că speră ca „în rândul Opoziţiei să fie suficienţi senatori care să gândească la fel ca PSD, că avem nevoie de familia tradiţională în România”. Senatul ar urma să voteze marţi, în calitate de for decizional, redefinirea familiei în Constituţie, astfel încât familia să se bazeze pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu între soţi, cum este în prezent.

Liviu Pop spune că el crede în familia tradiţională: „Avem o iniţiativă cetăţenească, avem până la urmă credinţa şi dorinţa noastră, a unora, eu sper să fim cât mai mulţi şi majoritari, din punctul acesta de vedere. Cred în familia tradiţională, dacă o pot numi aşa şi dacă un număr semnificativ de cetăţeni cer Parlamentului să facă o modificare a Constituţiei, eu cred că referendumul va trece astăzi, legea va trece astăzi”.

Senatorul face apel la parlamentarii Opoziţiei să voteze cot la cot cu PSD şi ALDE pe tema redefinirii familiei în Constituţie: „Avem nevoie de un număr mare de voturi, nu ajung numai voturile pe care le are coaliţia de guvernare, PSD şi ALDE, e nevoie şi din partea Opoziţiei de aceste voturi, pentru a putea face încă un pas pentru declanşarea referendumului. Eu sper ca în rândul celor de la Opoziţie să fie suficienţi senatori care să gândească ca şi noi, cei din PSD, că avem nevoie de familia tradiţională în România”.

Întrebat ce se va întâmpla cu persoanele rămase fără protecţie constituţională, după redefinirea familiei, Liviu Pop a declarat că „forma respectivă nu lasă fără protecţie lucrul acesta. Haideţi să aşteptăm forma finală de astăzi şi cu mare drag putem dezbate, nu să mergem pe supoziţii. După ce avem forma finală, vom face dezbateri şi sunt convins că se vor face aceste dezbateri până în ziua referendumului sau cel puţin cu 48 de ore înainte de declanşarea referendumului”.

Întrebat dacă nu era mai bine să li se ofere mai întâi o alternativă categoriilor respective de persoane şi de-abia ulterior să fie modificată definiţia familiei în Constituţie, senatorul PSD a răspuns: „Haideţi să aşteptăm forma finală şi sunt sigur că există soluţii pentru toată lumea”.

 
Liviu Pop, despre redefinirea familiei în Constituţie