Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Tănase: Plângerea depusă de Jandarmerie la DIICOT frizează ridicolul

Stelian Tanase Nasui registru securisti.jpg

Stelian Tănase nu crede în ideea unui registru al securiștilor, în varianta lui Claudiu Năsui (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)
Stelian Tănase nu crede în ideea unui registru al securiștilor, în varianta lui Claudiu Năsui (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)

Jandarmeria pare un copil care se duce la mama şi-i spune: uite, copilul vecinului m-a bătut, declară la RFI politologul Stelian Tănase. El consideră că plângerea depusă la DIICOT privind tentativa de schimbare a ordinii constituţionale după violenţele din 10 august este ridicolă.

În opinia lui Stelian Tănase, plângerea Jandarmeriei la DIICOT „frizează ridicolul, nu are nici o legătură nici cu Constituţia, nici cu legile României, este o practică neutilizată pe nicăieri”.

Politologul crede că „face parte, ca un episod dintr-un serial, din operaţiunea de muşamalizare a violenţelor provocate de jandarmi la ordin politic. Toţi le-am văzut la televizor. Eu am fost şi în Piaţă, am avut „onoarea” să primesc o rafală de gaze lacrimogene, ca multă lume, de altfel. Avem un asemenea incident şi cei care se dedau la represalii se plâng la DIICOT că acele persoane din faţa lor, 100.000 de oameni civili, care n-aveau arme, nu erau pregătiţi pentru o bătălie, spre deosebire de jandarmi, îi dau în judecată pentru ce au făcut ei, jandarmii”.

Stelian Tănase spune că „Jandarmeria invocă un motiv ştiinţifico-fantastic, încercare de lovitură de stat. Fiind în teren, cum puteau ei să ştie că a fost o încercare de lovitură de stat? Există vreun raport al unei instituţii româneşti, care a probat că este aşa ceva? Par ca nişte copii care se duc la mama şi-i spun: uite, copilul vecinului m-a bătut”.

 
Stelian Tănase, despre plângerea Jandarmeriei la DIICOT