Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcan, despre protestul magistraţilor: Oamenilor din sistem le-a ajuns la os tot acest atac la statul de drept

Judecatoare greva magistrati pensii speciale.jpg

Magistrații critică intenția PNL de a elimina pensiile speciale (Sursa foto: pixabay)
Magistrații critică intenția PNL de a elimina pensiile speciale (Sursa foto: pixabay)

Atacurile politice la adresa justiţiei le-au ajuns magistraţilor până la os. Declaraţia a fost făcută la RFI de prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, după ce zeci de magistraţi au protestat duminică seară pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, faţă de modificarea legislaţiei din justiţie.

Raluca Turcan consideră că „protestul magistraţilor arată că oamenilor din sistem tot acest atac la statul de drept şi asupra actului de justiţie le-a ajuns la os. Este o nouă generaţie care nu mai suportă să accepte tot acest atac pe care l-a declanşat majoritatea de guvernare PSD-ALDE la adresa justiţiei şi a demnităţii celor care lucrează în acest domeniu. Atacul la justiţie a fost singura preocupare a acestei guvernări, după cum am văzut de la OUG 13 încoace”.

„Eu am mare încredere în noile generaţii de magistraţi şi mi-aş dori foarte mult ca sistemul să se autoregleze din interior, să nu dea semne de timorare şi să-şi facă treaba mai departe, iar când văd că există abuzuri chiar din rândurile lor, să iasă, să ia atitudine, astfel încât sistemul să nu fie decredibilizat”, spune deputata liberală.

 
Raluca Turcan, despre protestul magistraţilor