Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Vlad Alexandrescu, USR: Îndemnăm populaţia să boicoteze referendumul

Vlad Alexandrescu USR politruci.png

Vlad Alexandrescu: În orice partid există politruci
Vlad Alexandrescu: În orice partid există politruci

Uniunea Salvaţi România îndeamnă populaţia să boicoteze referendumul pentru familie. O spune la RFI liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, vicepreşedinte al formaţiunii. El declară că viitoarea consultare populară nu are de fapt nimic de-a face cu ideea de familie.

Vlad Alexandrescu îndeamnă la boicotarea referendumului pentru familie: „Ca vicepreşedinte al formaţiunii şi senator USR, îndemn pe toţi cei care mă ascultă acum să boicoteze acest referendum, pentru că dacă nu se atinge o prezenţă de 30%, referendumul nu va fi validat şi nu va avea consecinţe de nici un fel”.

În opinia senatorului USR, „puţin îi interesează pe organizatorii referendumului starea familiilor din România. Dacă i-ar fi interesat cu adevărat, i-am fi văzut ajutând familii sărace, victime ale violenţei domestice, s-ar fi interesat de familii destrămate, din cauza emigraţiei spre Occident (...). Cred că pentru Dragnea, pentru Tăriceanu, pentru Firea, toţi românii, toate familiile, toţi bărbaţii şi toate femeile din România nu sunt altceva decât o masă de manevră, o platformă care să le servească lor drept scăriţă pentru ierarhia puterii”.

Vlad Alexandrescu e de părere că „PSD datorează PNL-ului un mare mulţumesc. Fără votul PNL-ului, modificarea Constituţiei nu trecea de Senat, asta trebuie să fie foarte clar (...). De asemenea, din câte am văzut în ultimele zile, declaraţiile unor înalţi ierarhi ai BOR dovedesc că Biserica nu înţelege încă un lucru foarte limpede şi anume că religia nu are ce căuta în politică”.

 

 

 
Vlad Alexandrescu, despre referendumul pentru familie