Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Alexandrescu: Jandarmeria a devenit firma de pază a unui infractor

Protestatar Piata Victoriei DIICOT afirmatii mincinoase calomnioase.jpg

Jandarmii folosesc gaze lacrimogene împotriva unor protestatari, 10 august 2018 (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Jandarmii folosesc gaze lacrimogene împotriva unor protestatari, 10 august 2018
Image source: 
AFP/Daniel Mihăilescu

Jandarmeria nu mai este o instituţie a statului, declară la RFI liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu. El ironizează pe de altă parte afirmaţiile PSD privind presupusa finanţare externă a protestelor din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Vlad Alexandrescu aminteşte că „şi Ceauşescu avea ideea asta că agenturile străine sunt responsabile de protestul de la Timişoara, ne amintim, 16 decembrie 1989. În legătură cu plângerea penală a Jandarmeriei, ceea ce am văzut este că după o lună de zile Jandarmeria a sesizat DIICOT-ul. De ce a trebuit o lună de zile? Ce s-a întâmplat în acest timp? Dacă a avut elemente despre care vorbeşte, de ce nu a sesizat a doua zi? De ce nu a făcut nimic prim-ministrul, care totuşi se află la pupitrul de comandă în toată această perioadă?”.

„Eu cred că în momentul de faţă, Jandarmeria nu mai este o instituţie a statului, ci a devenit pur şi simplu o firmă de pază a unui infractor”, spune senatorul USR.

Jandarmeria a sesizat DIICOT în privinţa unei posibile încălcări a ordinii constituţionale în timpul evenimentelor violente din 10 august, din Piaţa Victoriei.

 
Vlad Alexandrescu, despre protestele din 10 august din Piaţa Victoriei