Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Dobre (PSD), despre referendumul pentru familie: Un demers ce izvorăşte din ADN-ul poporului român

Adrian Dobre Pro Romania demisie PSD.jpg

Adrian Dobre, demisionar din PSD (Sursa foto: site PSD)
Adrian Dobre, demisionar din PSD (Sursa foto: site PSD)

PSD nu putea să ignore iniţiativa civică privind organizarea referendumului pentru familie, declară la RFI social-democratul Adrian Dobre. El consideră că „nu ai cum să nu fii de acord cu un demers care izvorăşte din tradiţiile noastre culturale şi din ADN-ul poporului român”. Consultarea populară va avea loc pe 6 şi 7 octombrie.

Adrian Dobre spune că „PSD-ul nu avea cum să ignore această iniţiativă extraordinară, era de datoria PSD-ului s-o pună în practică”.

Reporter: Dacă trei milioane de români vă cer mâine un referendum pentru interzicerea avortului, îl faceţi?

Adrian Dobre: „Dacă trei milioane de români cer o anumită temă, indiferent că se numeşte ce aţi spus dvs. sau altceva, este de datoria oricărui partid aflat la guvernare şi cu majoritate parlamentară sau a unei coaliţii să ia în considerare foarte serios această temă, sigur că da, dacă trei milioane de oameni din această ţară consideră un anumit subiect de maximă importanţă pentru România, sigur”.

Reporter: Parlamentul nu ar trebui să fie şi un filtru de oportunitate?

Adrian Dobre: „În acest moment, pe subiectul pe care-l discutăm şi anume referendumul pentru definirea familiei, toată lumea este de acord şi Parlamentul a fost de acord, inclusiv Opoziţia, cu acest demers. Nu ai cum să nu fii de acord cu un demers care până la urmă izvorăşte din tradiţiile noastre culturale şi din ADN-ul poporului român. Este o chestiune care până la urmă este un bun venit cel puţin în Anul Centenar”.

 
Adrian Dobre, despre referendumul pentru familie