Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un nou partid de stânga vrea să-i facă PSD-ului concurenţă

un_nou_partid_stanga_psd_concurenta.jpg

Membrii conducerii partidului Demos (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Membrii conducerii partidului Demos (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Partidul Democraţiei şi Solidarităţii Demos a fost lansat miercuri în România. Este vorba de aripa politică a unei platforme civice înfiinţate în urmă cu doi ani.

Membrii Demos sunt în special oameni tineri, care nu au mai făcut politică până în prezent, dar care au experienţă în societatea civilă, mediul cultural şi academic.

Noua formaţiune de stânga se adresează unor categorii mai largi de alegători, explică la RFI secretarul general al partidului Demos, Claudiu Crăciun: „Ne adresăm tuturor celor care trăiesc în teamă, în nesiguranţă economică, socială (...), celor care nu au renunţat să lupte, ne adresăm celor care au fost reprezentaţi foarte slab, foarte prost până acum, care au ales întotdeauna răul cel mai mic”.

Demos se adresează şi alegătorilor PSD, spune Claudiu Crăciun: „Ne adresăm şi alegătorilor PSD, dar şi alegătorilor altor partide. Noi credem că PSD-ul nu are o abordare doctrinară, nu are o abordare ideologică, pur şi simplu adună oameni care au interese foarte specifice în a accesa resurse în administraţia publică locală şi centrală”.

 
Claudiu Crăciun, despre partidul Demos