Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rădulescu: Scrisoarea anti-Dragnea încalcă Statutul; nu toţi suntem tractorişti ajunşi vicepremieri, unii suntem burghezi

Scrisoarea semnată de social-democraţii care-l contestă pe Liviu Dragnea încalcă statutul PSD. O spune la RFI deputatul Cătălin Rădulescu, în opinia căruia liderii care-i cer demisia preşedintelui formaţiunii dau dovadă de lipsă de colegialitate. El consideră că semnatarii scrisorii au interese personale şi că o schimbare a lui Liviu Dragnea nu ar duce la creşterea PSD în sondaje.

Cătălin Rădulescu îi critică pe semnatarii scrisorii anti-Dragnea: „O privesc pe de o parte cu silă, pe de altă parte cu îngrijorare, criticând neconduita şi atitudinea nestatutară a colegilor, care transmit astfel de scrisori publice”.

„Am văzut că se poziţionează o parte că discuţiile vizavi de abuzurile care s-au făcut în justiţie au adus scăderea în sondaje, ceea ce mi se pare o aberaţie incredibilă. Discută colegi care până acum aveau dosare”, spune deputatul PSD.

Cătălin Rădulescu subliniază că „disputa asta e publică, e urâtă, ne bagă pe toţi în aceeaşi oală. Totuşi, dintre oamenii ăştia nu suntem chiar... eu sunt medic chirurg, nu toţi suntem tractorişti care am ajuns vicepremieri sau eu ştiu, electricieni care am ajuns miniştri. Facem unii parte şi din familii burgheze sau semi-burgheze de pe vremuri, suntem intelectuali, nu poţi să bagi chiar pe toată lumea într-o oală şi toate mizeriile astea să se răsfrângă asupra noastră, a tuturor, din cauza unora care au nişte interese personale. Eu nu mai înţeleg ce interese au colegii mei, ca să-l dăm jos pe Dragnea? Aşa şi, dacă-l dăm jos pe Dragnea, ce se va întâmpla?”.

 
Cătălin Rădulescu, despre scrisoarea anti-Dragnea din PSD