Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mihai Chirica: Pesediştii cu vechime nu sunt pregătiţi pentru o reformă de substanţă

Primar Iasi Mihai Chirica PSD.jpg

Mihai Chirica: Nu m-aș întoarce în PSD (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)
Mihai Chirica: Nu m-aș întoarce în PSD (Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica)

PSD este un partid aflat departe de elita social-democraţiei autentice europene. Iată ce declară la RFI primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, exclus din partid, din cauza criticilor aduse preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea.

Mihai Chirica spune că scrisoarea contestatarilor lui Liviu Dragnea nu conţine vreun element care să ducă la o reformă reală a partidului: „E destul de indescifrabil acest tablou, din punctul meu de vedere, pentru că nu are încă o poziţionare foarte clară, ce doreşte de fapt, în afară de demiterea lui Liviu Dragnea. Nu văd un program care să reformeze acestă structură politică din rădăcini şi prin aceste reforme să poată fi reaşezată în rândul partidelor europene”.

Primarul municipiului Iaşi consideră că membrii PSD s-au trezit târziu: „S-au trezit, din păcate, din punctul meu de vedere, destul de târziu, în faţa unei realităţi crude, în care partidul a pierdut mai bine de jumătate din opţiunile alegătorilor, datorită dezamăgirii faţă de actul de guvernare”.

Mihai Chirica e de părere că PSD e încă departe de ceea ce înseamnă social-democraţia europeană: „În această scrisoare nu s-a văzut o necesitate iminentă a reformării partidului în partea lui structurală, ci doar o ajustare de suprafaţă, doar estetică (...). Nu cred că în momentul de faţă, din ceea ce se discută în spaţiul public, pesediştii cu vechime sunt pregătiţi pentru o reformă de substanţă a acestui partid (...). Nu cred că în venele acestor domni şi doamne circulă acel sânge reformator, care ar putea să aducă Partidul Social Democrat din România într-o ţinută de elită a partidelor de stânga europene şi la nivel mondial”.

 
Mihai Chirica, despre scrisoarea anti-Dragnea din PSD