Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Victorios după CEx, Liviu Dragnea anunță remanieri în Guvern

Președintele PSD, reconfirmat și proaspăt beneficiar al unui vot de încredere în Comitetul Executiv, a anunțat  că vor urma schimbări în guvern, după referendumul privind redefinirea familiei în Constituție. Liviu Dragnea a transmis că se va discuta despre remaniere într-o şedinţă viitoare a CEx,  ce va fi convocată după consultarea popular din 6-7 ocotmbrie. 

O bună comunicare – este una din calitățile pe care trebuie să le dețină un ministru. Un ministru care se teme de presă nu are ce căuta în guvern, a afirmat Liviu Dragnea:

„În ceea ce priveşte remanierea, colegii au spus să discutăm după referendum. Oricum, o evaluare este în desfăşurare, apoi vom avea CEx în care vom hotărî cine va mai rămâne în Guvern şi cine nu. Ceea ce este foarte important, şi o să cer imperativ la acel CEx, este ca una dintre calităţile obligatorii pe care trebuie să le aibă membrii Guvernului este buna comunicare. Nu este un moft, ci este o obligaţie. (...) Miniştrii care se tem de presă, care le e frică să meargă la emisiuni, nu trebuie să fie în Cabinet. Nu mai vreau să fiu purtătorul de cuvânt al ministerelor. Să comunice miniştrii

Despre premierul Dăncilă, președintele PSD a spus că prioritară a fost păstrarea majorității parlamentare. Viorica Dăncilă are în continuare susținere, a transmis Liviu Dragnea: 

Am discutat în aceste zile, foarte bine a procedat că nu a ieşit, are susţinerea mea totală şi din partea PSD - cel puţin declarată. După remaniere vom discuta despre miniştri care pleacă, care rămân.”