Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victorios după CEx, Liviu Dragnea anunță remanieri în Guvern

Președintele PSD, reconfirmat și proaspăt beneficiar al unui vot de încredere în Comitetul Executiv, a anunțat  că vor urma schimbări în guvern, după referendumul privind redefinirea familiei în Constituție. Liviu Dragnea a transmis că se va discuta despre remaniere într-o şedinţă viitoare a CEx,  ce va fi convocată după consultarea popular din 6-7 ocotmbrie. 

O bună comunicare – este una din calitățile pe care trebuie să le dețină un ministru. Un ministru care se teme de presă nu are ce căuta în guvern, a afirmat Liviu Dragnea:

„În ceea ce priveşte remanierea, colegii au spus să discutăm după referendum. Oricum, o evaluare este în desfăşurare, apoi vom avea CEx în care vom hotărî cine va mai rămâne în Guvern şi cine nu. Ceea ce este foarte important, şi o să cer imperativ la acel CEx, este ca una dintre calităţile obligatorii pe care trebuie să le aibă membrii Guvernului este buna comunicare. Nu este un moft, ci este o obligaţie. (...) Miniştrii care se tem de presă, care le e frică să meargă la emisiuni, nu trebuie să fie în Cabinet. Nu mai vreau să fiu purtătorul de cuvânt al ministerelor. Să comunice miniştrii

Despre premierul Dăncilă, președintele PSD a spus că prioritară a fost păstrarea majorității parlamentare. Viorica Dăncilă are în continuare susținere, a transmis Liviu Dragnea: 

Am discutat în aceste zile, foarte bine a procedat că nu a ieşit, are susţinerea mea totală şi din partea PSD - cel puţin declarată. După remaniere vom discuta despre miniştri care pleacă, care rămân.”