Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pop: PSD, cel mai democratic partid; n-ar trebui să se întâmple ceva senzaţional cu contestatarii lui Dragnea

Liviu Pop senator PSD excluderi partid

Sursa foto: Facebook/Liviu Pop
Sursa foto: Facebook/Liviu Pop

PSD a ieşit mai puternic din Comitetul Executiv de vineri, apreciază la RFI senatorul Liviu Pop. El crede că social-democraţii care l-au contestat pe Liviu Dragnea nu ar trebui sancţionaţi.

Întrebat cum arată PSD-ul după CEX-ul de vineri, Liviu Pop a răspuns: „Din punctul meu de vedere, mai puternic. Din punctul Opoziţiei, cu siguranţă, mult mai puternic (...). Trebuie să ne concentrăm cu toţii pe activitatea parlamentară şi pe cea executivă”.

„Trebuie să ne exprimăm nemulţumirile vizavi de colegii noştri din partidul din care facem parte în interiorul forurilor de conducere. Eu nu pot să fiu de acord cu absolut nici un coleg care iese public şi spune: cer demisia altui coleg”, continuă senatorul.

Ce ar trebui să se întâmple acum cu social-democraţii care i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea? „Nu cred că ar trebui să se întâmple ceva senzaţional, pentru că până la urmă subiectul a fost închis în cadrul CEX-ului, forul de conducere care decide în situaţii de genul acesta. În rest, fiecare dintre cei care au contestat să se ocupe de domeniul în care au fost învestiţi de cetăţeni, prin votul din 2016”, declară Liviu Pop.

Întrebat cum va putea colabora Liviu Dragnea cu vicepreşedinţii care i-au cerut demisia, senatorul PSD a replicat: „Staţi să ne înţelegem, PSD-ul este din punctul meu de vedere cel mai democratic partid. În forurile partidului au mai avut loc discuţii de genul acesta, când cineva cere altcuiva demisia sau schimbarea şi toate celelalte, dar se vota în interior şi se închidea subiectul, nu se ieşea cu el în exterior”.

 
Liviu Pop, intervievat de Cosmin Ruscior, despre CEX-ul PSD