Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD înfiinţează un grup de urmărire a programului de guvernare

psd_grup_program_guvernare.jpg

Liviu Dragnea vrea o mai bună urmărire a programului de guvernare (Sursa foto: site PSD)
Liviu Dragnea vrea o mai bună urmărire a programului de guvernare (Sursa foto: site PSD)

Conducerea PSD a decis luni înfiinţarea în partid a unui grup de urmărire a îndeplinirii programului de guvernare. Din el vor face parte, între alţii, Marian Oprişan, Niculae Bădălău, Codrin Ştefănescu şi Doina Pană.

Anunţul privind înfiinţarea grupului a fost făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea: "Am hotărât înfiinţarea unui grup de lucru pentru gestiunea resursei umane din PSD şi analiza periodică a îndeplinirii programului de guvernare, un grup format din nouă colegi, cu precizarea că acest grup nu se ocupă de evaluarea miniştrilor, acţiune de care se ocupă doar doamna prim-ministru, ci doar de a verifica în mod constant şi de a informa periodic BPN şi pe doamna prim-ministru despre stadiul îndeplinirii programului de guvernare. De asemenea, vor informa permanent şi liderii de grup, pentru că vorbim de acţiunile care trebuie să se îndeplinească de către Guvern, precum şi cele care trebuie să se îndeplinească de către Parlament în realizarea programului de guvernare".

Membrii grupului sunt: Doina Pană, Dragoş Benea, Marian Oprişan, Niculae Bădălău, Constantin Rădulescu, Laurenţiu Nistor, Marius Dunca, Gabriel Zetea şi Codrin Ştefănescu.

Doina Pană declară că acest grup va face un studiu: "Este pentru prima dată de la câştigarea alegerilor când un ministru nu trebuie să gândească el ce are de făcut, în sensul că în programul de guvernare nu scrie generic vom face asta şi ministrul trebuie să gândească cum. În programul de guvernare la noi scrie punctual ce să se facă şi atunci e simplu, după raportul depus de fiecare ministru la premier, să se vadă ce s-a făcut şi ce nu. Va fi un studiu, nu doar al Guvernului, ci şi al Parlamentului. E un pas uriaş legat de acea conducere mult mai colectivă. Noi avem două nemulţumiri în afară de tot ce a fost şi s-a îngropat, din fericire. Întotdeauna noi am fost nemulţumiţi de faptul că s-au luat enorm de multe măsuri de impact, foarte importante, care nu sunt cunoscute. Ori comunicarea miniştrilor, ori... nu ştiu care au fost deficienţele. Şi acest grup de lucru o să facă ceva, ca să ajungă la populaţie toate aceste măsuri".

Conducerea PSD s-a întrunit luni în şedinţa Biroului Permanent Naţional, aceasta fiind prima reuniune după cea a Comitetului Executiv de vineri, în care s-au discutat nemulţumirile unor lideri ai partidului.