Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD ia în vizor finanţarea ONG-urilor şi a unor site-uri. Avădani: “Discurs după model rusesc”

PSD finantare ONG site stiri Ioana Avadani.jpg

Liviu Dragnea vrea o transparentizare a finanţării ONG-urilor (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Liviu Dragnea vrea o transparentizare a finanţării ONG-urilor (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la România TV că Executivul ar trebui să realizeze un proiect de lege pentru transparentizarea finanţării şi a modului de cheltuire a banilor, în cazul ONG-urilor şi site-urilor de ştiri.

Liderul PSD preia de fapt o propunere a lui Dan Voiculescu, prin care acesta cerea Guvernului şi serviciilor de informaţii o atenţie specială privind existenţa unui “grup ocult”, din care ar face parte între altele G4Media şi PressOne.

Directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent, Ioana Avădani, spune la RFI că prin asemenea demersuri, România s-ar apropia de Rusia şi Ungaria: “Nu cred în sinceritatea demersului anunţat de domnul Dragnea în ceea ce priveşte curăţarea spaţiului public. Cred că este una dintre măsurile care se înscriu în discursul pe care l-am tot văzut din ce în ce mai agresiv în ultimul timp în spaţiul public, cine nu este cu noi este finanţat din afară, este duşmanul poporului (...). Mă îngrijorează foarte tare, pentru că este un discurs pe care l-am văzut apărând şi transpus în fapte mai întâi în Federaţia Rusă, după aceea în Ungaria”.

 
Ioana Avădani, despre finanţarea ONG-urilor