Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Victor Boştinaru (PSD): Frans Timmermans a făcut declaraţii vagi şi remarci politice

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Guvernul României va ţine cont de poziţia Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei, afirmă la RFI europarlamentarul PSD Victor Boştinaru. El comentează declaraţiile făcute luni seară în Comisia LIBE din PE de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a spus că dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei.

Victor Boştinaru precizează că „toate modificările au fost verificate de cel puţin două ori, unele chiar de trei ori la CCR şi au fost declarate constituţionale. Nu poate exista stat de drept fără respectarea Constituţiei şi a hotărârilor CCR. Pe 18 sau după 18 octombrie, Comisia de la Veneţia va produce acel raport de evaluare privind modificările la legislaţia din domeniul justiţiei, iar Guvernul României în mod repetat a afirmat deschis că este gata să modifice în baza observaţiilor şi a propunerilor Comisiei de la Veneţia posibilele considerente care ar face obiectul unor preocupări”.

Eurodeputatul PSD consideră că Frans Timmermans a făcut remarci vagi şi politice: „Şi aseară, referirile domnului comisar Frans Timmermans n-au spus niciodată la articolul cutare sau la articolul cutare există problema care duce la. S-au formulat şi aseară, de-a dreptul regretabil pentru primul vicepreşedinte, remarci de natură vagă şi considerente mai degrabă generale şi politice, care nu ajută să rezolvăm problema”.