Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Boştinaru despre referendum: Să nu conducem la mesaje de învrăjbire. Societatea e tolerantă

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie nu este valid din cauza prezenței reduse la urne, doar 20,41 %.

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru apără referendumul pentru familie din 6 şi 7 octombrie. El spune la RFI că „dreptul de a decide este apanajul statului naţional” şi precizează că PSD-ul pregăteşte o lege a parteneriatului civil.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat luni seară în Comisia LIBE din PE că susţine valorile familiei, dar respinge homofobia şi nu vrea ca aceste valori să fie folosite drept justificare pentru a stârni ura faţă de minorităţile sexuale.

Victor Boştinaru declară că „dreptul de a decide este apanajul statului naţional şi pe de altă parte, legislaţia care ar urma să fie adoptată în urma acestui referendum nu îşi propune să discrimineze (...). Nu se pune problema incitării la ură împotriva persoanelor cu altă orientare sexuală, dimpotrivă, PSD-ul a anunţat că va produce un proiect de lege privind parteneriatul civil, tocmai pentru a reglementa această chestiune”.

În opinia sa, „este foarte important să nu conducem la un mesaj de învrăjbire şi de incitare, pentru că acela va face cu adevărat rău societăţii româneşti, dar societatea românească este tolerantă pe fond”.

 
Victor Boştinaru, despre referendumul pentru familie