Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Preda: PSD e pe cale să ducă România spre o catastrofă

Cristian Preda Iohannis cadere Guvern referendum.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Cristian Preda

Puterea de la Bucureşti este pe cale să declanşeze un incendiu politic, pe care nu va putea să-l stingă nimeni. Iată ce declară la RFI eurodeputatul Cristian Preda, membru al grupului PPE din Parlamentul European.

Premierul Viorica Dăncilă a participat miercuri la o dezbatere în Parlamentul European pe tema justiţiei şi a statului de drept din România.

Cristian Preda crede că PSD încă nu a înţeles ce înseamnă apartenenţa României la Uniunea Europeană: “Sunt oameni care nu au înţeles nici până acum ce înseamnă Uniunea Europeană, ce înseamnă apartenenţa deplină a României la Uniunea Europeană. Aici din păcate o includ şi pe doamna prim-ministru, care a fost şi deputat european o vreme şi care s-ar putea să ne ducă într-o fundătură, tocmai din pricina ignoranţei. Deci sunt oameni care fac rău, fără să-şi dea seama că sunt pe cale să comită o asemenea derivă, o asemenea catastrofă, să declanşeze un incendiu politic, pe care să nu-l mai stingă nimeni”.

În opinia sa, “din păcate, în acest moment, se combină cele două categorii: cei care şantajează, cei care de pildă ar vrea să scape de MCV, prin care Comisia urmăreşte evoluţia justiţiei din România, tocmai pentru ca ei înşişi să scape de condamnări anterioare, de procese în curs şi aşa mai departe şi sunt şi ceilalţi, care le dau acum o mână de ajutor, pentru că au poziţii de decizie şi care din ignoranţă, pur şi simplu, ne duc într-o fundătură şi acest amestec e exploziv”.

Cristian Preda precizează că “din nefericire pentru noi, în Polonia şi în Ungaria nu există această combinaţie. Şi Polonia şi Ungaria au vrut să coopereze cu Bruxelles atunci când au fost trase de mânecă şi sunt pe cale să negocieze, urmând procedurile UE. La noi, de când Comisia a intervenit în dezbaterile din România, lucrurile par să evolueze spre rău, adică există un soi de îndărătnicie a responsabililor politici din actuala majoritate şi din majorităţile precedente, majoritatea USL, există un soi de îndărătnicie care face ca în loc să corecteze ceea ce Comisia Europeană explică în detaliu că e greşit, să meargă şi mai mult spre rău, spre derivă, spre catastrofă, spre blocarea unei evoluţii normale a societăţii româneşti”.

 
Cristian Preda, despre dezbaterile din PE privind situaţia din România