Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preda: În mod caricatural, vedem inşi divorţaţi care susţin căsătoria şi familia

Referendumul pentru familie va avea loc pe 6 şi 7 octombrie (Sursa foto: pixabay)

De ce ar trebui să validezi prin vot o doctrină religioasă? Iată ce se întreabă eurodeputatul Cristian Preda (grup PPE), în contextul referendumului pentru familie, din 6 şi 7 octombrie.

Cristian Preda remarcă la RFI în contextul referendumului pentru familie că „există o confuzie în rândul celor care sprijină participarea la referendum şi un anumit răspuns, adică unii dintre ei spun că e despre căsătorie, alţii despre familie”.

„Eu vă spun cinstit că nu m-am lămurit şi nu m-am lămurit de ce trebuie să pui la vot o doctrină religioasă. Ăsta mi se pare lucrul cel mai strident. De ce ar trebui să validezi prin vot o doctrină religioasă? Eu cred că opinia Bisericii e urmată sau nu, crezi sau nu crezi, nu ceri consimţământul populaţiei pentru a crede tu însuţi un lucru sau altul. Şi asta face ca de pildă într-un mod strident, kitsch, caricatural, să vedem susţinând căsătoria şi o anumită coerenţă a familiei tot felul de inşi divorţaţi. Asta e şocant şi văd că nici Biserica nu intervine să-i strunească. Deci e ceva straniu în aer. Mie mi se pare că e un exerciţiu de mobilizare politică, de fapt, a pesediştilor şi peneliştilor”, spune deputatul european.

 
Cristian Preda, despre referendumul pentru familie