Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Corlăţean: Referendumul nu are nimic de-a face cu redefinirea familiei, e despre căsătorie

Titus Corlatean comisar european Jyrki Katainen comisari.png

Titus Corlăţean îi dă replica unui comisar european
Titus Corlăţean îi dă replica unui comisar european

Noţiunea de „soţi” a devenit interpretabilă, inclusiv din perspectiva numărului, pentru că acest plural poate să însemne şi trei. Iată ce declară la RFI senatorul PSD Titus Corlăţean, care precizează că referendumul din 6 şi 7 octombrie nu este despre redefinirea familiei, ci a căsătoriei.

Titus Corlăţean spune că referendumul din week-end „nu are nimic de-a face cu redefinirea familiei. S-a spus treaba asta, au fost manipulări, au fost minciuni. Dezmint categoric. Relaţiile personale, private şi de familie în toată complexitatea lor sunt garantate în România din 1991, prin articolul 26 din Constituţie. Asta înseamnă şi familia monoparentală. În mod cert, este şi va fi susţinută în continuare această formulă de stat. Înseamnă şi copiii din afara căsătoriei, care trebuie şi au în continuare drepturi egale cu copiii din interiorul căsătoriei, inclusiv în materie succesorală, înseamnă şi formele de parteneriat LGBT, în deplina lor libertate”.

Senatorul PSD precizează că „altceva este instituţia căsătoriei şi asta este o chestiune separată. Or aici şi din perspectivă democratică o spun, atunci când ai totuşi trei milioane de cetăţeni români, cea mai mare petiţie, solicitare semnată vreodată în România, care îţi spun noi, cetăţeni plătitori de taxe şi impozite în România, noi vă solicităm vouă, autorităţilor, să supuneţi aprobării societăţii româneşti prin referendum propunerea pe care noi o susţinem, definirea căsătoriei în mod explicit, nu între soţi, care a devenit o noţiune interpretabilă, inclusiv din perspectiva numărului, că pluralul de „soţi” poate să însemne şi trei, între altele şi respectiv, redefinirea de o manieră clară, în terminologia bărbat şi femeie”.