Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Laura Georgescu spune de ce a permis CNA campania în timpul referendumului

laura-georgescu-cna-paginademedia.jpg

Președinta CNA, Laura Georgescu
Laura Georgescu
Sursa imaginii: 
paginademedia.ro

Președinta CNA, Laura Georgescu, explică decizia cu privire la permisiunea de a se face propagandă pentru participare la vot în zilele desfășurării referendumului pentru definirea familiei.

Laura Georgescu spune la RFI că decizia a venit să corecteze o eroare care ar fi dus la interdicția difuzării oricăror materiale de informare în perioada votului.

Modificarea deciziei inițiale vine și în sprijinul taberei care militează pentru boicot", a precizat președinta CNA.

"Într-un elan și din dorința de a nu lăsa în afara ilustrării în audiovizual partea populației care a venit cu un comportament nou în România și anume statul acasă, cei zece membri ai Consiliului au considerat necesar să introducă în Decizia CNA articolul 8 litera c care interzicea radiodifuzorilor să dea voie celor care vor să boicoteze referendumul să apară pe post.

Pentru că, a interzice ilustrarea îndemnului de a veni sau a nu veni la vot însemna o restrângere a celor care vor să boicoteze acest referendum.

În acest sens, după începutul campaniei, radiodifuzorii i-au întrebat pe toți cei zece membri dacă pot da aceste puncte de vedere. Ne-am întors la decizie și am văzut că s-a strecurat o eroare umană. Fiindcă nu e normal să nu lași radiodifuzorii să ilustreze realitatea din stradă , de la secția de vot sau din fața secției de vot.

Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă cineva ar veni să protesteze în fața unei secții de vot! Dacă noi nu eliminăm acel articol, ei nu ar fi avut voie să relateze. Nu ar fi avut voie să dea nici prezența la vot”, a spus Laura Georgescu.

 
Laura Georgescu spune de ce a permis CNA campania în timpul referendumului