Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cătălin Drulă, Comisia pentru Transporturi: Comisarul Corina Creţu are perfectă dreptate

Iritarea comisarului european pentru Politici Regionale Corina Creţu este justificată. O spune la RFI deputatul USR Cătălin Drulă, membru al Comisiei pentru Transporturi, după ce oficialul de la Bruxelles a declarat că nu mai acceptă insultele Guvernului român.

Corina Creţu a atras atenţia că Executivul comunitar nu are ce să evalueze în prezent, pentru simplul motiv că autorităţile de la Bucureşti nu depun proiecte de finanţare.

Cătălin Drulă spune că proiectul autostrăzii Iaşi–Târgu Mureş este un caz aparte: „Doamna Creţu are perfectă dreptate în ceea ce spune. Este supărarea şi frustrarea pe care o avem toţi cei care monitorizăm acest domeniu. Este factual corect că guvernele PSD au blocat proiectul autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi. În 2017, la început, era deja semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru 100 din cei 300 de km ai autostrăzii, începând de la Târgu Mureş. A fost reziliat acel contract, apoi nu s-a mai întâmplat nimic”.

De ce nu depune statul proiecte de finanţare europeană? „Este incapacitate totală, incompetenţă (...). Eu cred că vor, dar nu pot. Este absolut evidentă lipsa de capacitate: miniştrii sunt foarte slabi, secretarii de stat sunt negociaţi la CEX-uri şi bazaţi pe nişte algoritmuri teritoriale, oamenii din companii sunt la rândul lor negociaţi şi trimişi din diverse grupuri de interese şi nu ştiu cum se face aşa ceva, nici dacă ar vrea, nu pot”, crede parlamentarul USR.

 
Cătălin Drulă, despre criticile comisarului european Corina Creţu