Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen: E extrem de enervant că nici în 2018 încă nu am reuşit să străpungem Carpaţii

kelemen_enervant_strapungem_carpati.jpg

Când va avea România o autostradă între Moldova şi Transilvania? (Sursa foto: pixabay)
Când va avea România o autostradă între Moldova şi Transilvania? (Sursa foto: pixabay)

Comisarul Corina Creţu are dreptate când critică autorităţile române că nu depun proiecte de finanţare europeană pentru obiective de infrastructură mari, afirmă la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, a declarat recent la Bruxelles, vizibil iritată, că nu mai acceptă ”insulte” din partea Guvernului român faţă de munca pe care o face.

Ea a spus că la Comisia Europeană se fac ”eforturi supraomeneşti” pentru a evita dezangajările de fonduri pentru România, însă fără proiecte nu se poate finanţa. Corina Creţu a criticat faptul că autorităţile române bat pasul pe loc în privinţa autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi.

Kelemen Hunor îi dă dreptate comisarului european: „Are dreptate Corina Creţu (...). Chiar e extrem de enervant, ca să nu spun altfel, că nici în 2018 încă nu am reuşit să străpungem Carpaţii, să legăm regiunile istorice cu infrastructură mare, autostrăzi, cale ferată rapidă şi aşa mai departe”.

Liderul UDMR subliniază că „nu se poate dezvolta o ţară, fără astfel de infrastructuri mari, fără autostradă, fără infrastructură rutieră şi feroviară. Şi nu e vorba doar de autostrada Târgu Mureş-Iaşi, e vorba şi de autostrada nordului, e vorba despre autostrada Transilvania, care nu se finalizează, nu se realizează de ani de zile”.

 
Kelemen Hunor, despre criticile Corinei Creţu