Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cui se adresează noul partid ADN? Cătălin Ivan la RFI: Sper să readucem speranţa în rândul celor care nu merg la vot

Europarlamentarul Cătălin Ivan şi-a lansat un nou partid. E vorba de Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN), formaţiune ce nu va avea preşedinte, ci va fi condusă de o echipă de coordonare.

Cătălin Ivan, care a părăsit recent grupul socialist din Parlamentul European, după ce acesta a refuzat să excludă PSD din rândurile sale, spune la RFI că ADN este un partid pro-european, dar cu accente naţionaliste. Întrebat dacă nu este o contradicţie, eurodeputatul a răspuns: „Nu este deloc o contradicţie, pentru că noi vorbim de o Uniune Europeană care are drept crez primordial unitatea în diversitate. Noi spunem că Uniunea Europeană este mai puternică, pentru că venim toţi şi aducem în această construcţie ceea ce avem noi specific ca popor, ca naţie şi facem ca această construcţie să fie mult mai bogată, mult mai puternică”.

Cătălin Ivan precizează că partidul ADN se adresează în special alegătorilor dezamăgiţi de formaţiunile tradiţionale: „În primul rând, eu sper să readucem speranţa în rândul celor care nu votează în acest moment cu nici un partid politic, pentru că nu văd pe nimeni în care să-şi pună încrederea şi să-i gireze cu votul lor. În al doilea rând, sunt cei care au votat întotdeauna împotriva altora. Sperăm să îi convingem să voteze, poate pentru prima dată de la Revoluţie, să voteze pentru ceva”.

 
Cătălin Ivan, despre partidul ADN