Norica Nicolai: Tudorel Toader, printre cei mai eficienţi miniştri. Nu acceptăm schimbarea nici unui ministru ALDE

Tudorel Toader.jpg

Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

ALDE nu acceptă schimbarea nici unuia dintre miniştrii săi, declară la RFI preşedinta Consiliului Naţional al acestei formaţiuni, Norica Nicolai. Ea spune în contextul discuţiilor privind o posibilă remaniere a Guvernului că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se bucură de toată încrederea partidului.

Norica Nicolai îl susţine pe Tudorel Toader: „Din punctul meu de vedere şi cred că şi al partidului, domnul Toader se bucură de toată încrederea şi tot respectul şi noi îl susţinem pe domnul Toader pentru acest post. Considerăm că este unul dintre cei mai eficienţi miniştri ai acestui Guvern”.

Întrebată dacă va accepta schimbarea vreunui ministru de la ALDE, eurodeputata a răspuns: „Nu, am şi decis într-o şedinţă a Biroului Politic al partidului că suntem mulţumiţi de comportamentul miniştrilor noştri şi-i susţinem. Cred că fiecare partid este liber să decidă asupra comportamentului miniştrilor susţinuţi politic de el. Aşa cum PSD-ul are libertate să decidă asupra miniştrilor şi nu ne pronunţăm noi, aşa şi ALDE a decis clar că miniştrii săi pot continua în această calitate în Guvernul condus de doamna Dăncilă”.

Trebuie o remaniere sau o restructurare a Guvernului? „O decizie cu privire la restructurare se ia în coaliţie. Deocamdată nu avem discuţii cu privire la restructurare. Sigur, cu privire la remaniere, aşa cum spuneam, fiecare partid poate decide şi dacă PSD-ul decide, noi respectăm această voinţă”, declară Norica Nicolai.