Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea, despre OUG pe justiţie: După propaganda asta, orice Ordonanţă se dă pentru mine

Doi grei PSD exclusi partid.jpg

Liviu Dragnea, criticat de Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Liviu Dragnea, criticat de Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri la Parlament că OUG pe legile justiţiei are la bază observaţiile din raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia. El susţine ideea ca procurorii detaşaţi la DNA şi DIICOT să aibă cel puţin zece ani de experienţă.

Liviu Dragnea respinge ideea vehiculată de Opoziţie că OUG pe legile justiţiei l-ar favoriza: „După propaganda asta, orice lege, Ordonanţă, Hotărâre de Guvern se dă pentru mine. Nu mă interesează dacă rămâne sau nu în DNA procurorul din acel dosar. În primul rând, este o manipulare. Şi dacă pleacă doamna (procuror-n.r.), dosarul ce face, se aruncă în aer? Nu îl preia altcineva? În al doilea rând, eu am înţeles că nu pleacă”.

Preşedintele PSD spune că OUG pe justiţie are la bază observaţii din raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia.

Liviu Dragnea susţine ideea ca în DNA şi DIICOT să existe procurori cu experienţă, aşa cum prevede una dintre modificările aduse legilor justiţiei: „Din ce am înţeles de la domnul Toader, s-a intenţionat ca nivelul de experienţă profesională din aceste unităţi de elită să fie mai mare”.

Ordonanţa de Urgenţă privind legile justiţiei a fost publicată în Monitorul Oficial marţi, la mai mult de 24 de ore după ce a fost adoptată de Guvern.

Parlamentarii USR au anunţat miercuri că vor sesiza Avocatul Poporului, cerând instituţiei să atace actul normativ la Curtea Constituţională. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-ar afla însă în concediu pentru două săptămâni.