Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac: Avocatul Poporului, o instituţie decredibilizată, confiscată politic

Eugen Tomac presedinte PMP buget.jpg

Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac
Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac

Victor Ciorbea nu va avea demnitatea necesară de a sesiza CCR asupra OUG privind legile justiţiei, declară la RFI preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat că în perioada 17-30 octombrie se află în SUA, într-un concediu programat de acum şase luni, iar petiţiile privind OUG pe legile justiţiei sunt analizate şi apoi va fi luată o decizie.

Eugen Tomac crede că „aşa cum nu a făcut până în prezent nici un fel de sesizare la CCR pe chestiuni la fel de importante, nu cred că după ce Dragnea i-a mărit pensia, va avea demnitatea necesară în a-şi exercita atribuţiile ce-i revin în calitate de Avocat al Poporului”.

În opinia liderului PMP, „această instituţie a fost confiscată politic total. Domnul Ciorbea este decredibilizat din punct de vedere profesional şi a compromis această instituţie şi în alte cazuri, când trebuia să-şi facă datoria. Nu cred că va duce mai departe acest demers, chiar dacă CSM-ul va cere Avocatului Poporului să conteste la CCR această Ordonanţă”.

Eugen Tomac, despre Avocatul Poporului