Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis, prima reacţie în scandalul OUG: Ordonanţa este foarte îngrijorătoare

Preşedintele Klaus Iohannis acuză coaliţia PSD-ALDE că nu vrea să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii.

Coaliţia PSD-ALDE şi Guvernul lor nu doresc să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii, a declarat joi preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles.

Şeful statului susţine că OUG pe legile justiţiei "este foarte îngrijorătoare".

"Această Ordonanţă este foarte îngrijorătoare (...). Se vede că această coaliţie PSD-ALDE şi Guvernul lor nu doresc să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii. Nu este calea bună, nu este calea care va duce la pace socială şi nici măcar nu va rezolva problemele din Justiţie", a spus preşedintele la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Klaus Iohannis s-a referit şi la propunerea privind şefia DNA. El a cerut experților Administrației Prezidențiale să verifice legalitatea propunerii Adinei Florea, amintind că aceasta a primit aviz negativ de la CSM: "​România nu poate face pași înapoi în lupta anticorupție, DNA are nevoie de o persoană independentă, care să-și asume această luptă grea. Nu e posibil să facem pași înapoi (...). Are un aviz negativ de la CSM, chestiunea mă preocupă. Am solicitat să verifice legalitatea acestei propuneri. Nu voi accepta nimic care să reprezinte un pas înapoi privind lupta anticorupție".