Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eckstein-Kovacs: Toader să se ducă de ruşine la Sf. Parascheva şi să-i spună: vreau să fiu notar, nu să rămân ministru

Situatie neobisnuita Guvern asuma raspundere Senat.jpg

Peter Eckstein-Kovacs: Guvernul își poate asuma răspunderea pe amânarea pensionării anticipate a magistraților (Sursa foto: Facebook/Peter Eckstein-Kovacs)
Peter Eckstein-Kovacs: Guvernul își poate asuma răspunderea pe amânarea pensionării anticipate a magistraților (Sursa foto: Facebook/Peter Eckstein-Kovacs)

OUG privind legile justiţiei este vădit neconstituţională, spune la RFI avocatul Peter Eckstein-Kovacs, fost membru UDMR.

Peter Eckstein-Kovacs declară că „nu s-a clarificat în foarte mulţi ani ce înseamnă o Ordonanţă de Urgenţă şi cred că în viziunea celor care au făcut Constituţia României, Ordonanţa de Urgenţă era în nişte situaţii date, e cutremur, ne-au invadat pirezii, adică situaţii excepţionale. Aici, Ordonanţa de Urgenţă în această materie este vădit neconstituţională. Care este urgenţa, ce se întâmplă în România dacă nu se dă o Ordonanţă pe justiţie, care este ultradiscutabilă?”.

El atrage atenţia că „dacă nu există un control imediat al CCR, intră în vigoare şi face prăpăd, face mult rău această Ordonanţă, dar până la urmă, tot va fi un control constituţional”.

În opinia sa, „ministrul trebuie dat cu două şuturi în fund afară din Guvern, afară din acel post. Şi dacă nu-l dă nimeni afară, atunci, el de ruşine se duce la Sf. Parascheva şi-i zice scuză-mă, Parascheva, am greşit, dar vreau să mă duc acasă, vreau să fiu notar, nu să rămân ministru!”.

 
Peter Eckstein-Kovacs, despre OUG pe justiţie şi Tudorel Toader