Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nouă poziţie a Arabiei Saudite în cazul jurnalistului saudit ucis

Un oficial de rang înalt din cadrul Guvernului saudit a oferit o nouă explicație în cazul morții jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, după ce prima variantă a Arabiei Saudite a fost criticată și privită cu scepticism de comunitatea internațională.

Potrivit agenției Reuters, această ultimă explicație oferită de un oficial saudit, care a cerut să rămână anonim, include detalii despre cum cei 15 saudiți trimiși la Istanbul pe 2 octombrie l-au amenințat pe Khashoggi că îl vor droga și răpi, iar, când acesta s-a împotrivit, a fost sufocat. Unul din membrii echipei s-ar fi îmbrăcat apoi ca jurnalistului saudit pentru a părea că acesta a părăsit consulatul.

Președintele american Donald Trump și liderii europeni au cerut Arabiei Saudite mai multe informații privind cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, după explicația oferită inițial de Riad.

Arabia Saudită informase sâmbătă că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al prințului moștenitor Mohammed bin Salman, a murit în urma unei confruntări fizice în interiorul consulatului de la Istanbul.