Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Monica Macovei: Toader să-şi dea demisia, lustruieşte de mult timp pantofii PSD şi ALDE

Monica Macovei Retragere Adina Florea veste buna.jpg

Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată
Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată

Eurodeputata Monica Macovei spune la RFI că Tudorel Toader trebuie să-şi dea demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, pentru că „pune în aplicare în mod supus şi pervers toate ordinele primite de la împărăţie”.

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei cere demisia lui Tudorel Toader: „Demisia trebuie să şi-o dea, pentru că lustruieşte de mult timp pantofii PSD şi ALDE şi s-a dovedit că este extrem de nociv, pune în aplicare în mod supus şi într-un mod şi pervers toate ordinele primite de la împărăţie şi trebuie să plece”.

Eurodeputata crede că „ministru mai rău decât Toader nu am avut până acum în România. A schimbat totul, adică şi-a adus totul sub puterea lui, sub puterea ministrului Justiţiei. De altfel şi Comisia de la Veneţia recomandă să se revină la procedura de numire şi revocare a procurorilor şefi, cum e cel de la DNA, procurorul general, cel de la DIICOT, din nou cu implicarea preşedintelui ţării şi a CSM, pentru a echilibra puterea prea mare a ministrului Justiţiei, pentru că el şi-a luat toată puterea acum, el propune, el numeşte”.

 
Monica Macovei, intervievată de Cosmin Ruscior despre Tudorel Toader