Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă, despre remaniere: Evaluarea miniştrilor va fi finalizată luni

viorica_dancila_remaniere_evaluare_ministri.jpg

Ordonanţa de Urgenţă pe fiscalitate adoptată de Guvern la finalul lunii decembrie introduce o serie de derogări pentru Viorica Dăncilă şi pentru Eugen Teodorovici, prin care cei doi vor scăpa de răspundere dacă bugetul pe 2019 nu respectă regulile pentru gestionarea eficientă a finanţelor publice.
Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că va finaliza luni evaluarea miniştrilor. Ea precizează că evaluarea nu este ”legată de nume”, ci de activitatea fiecărui membru al Cabinetului.

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre remaniere: ”Nu este vorba despre cât sunt eu de mulţumită sau nemulţumită, vorbim aici de nişte criterii, de o foaie de parcurs”.

Şefa Guvernului subliniază că evaluarea nu va viza nume de miniştri, ci activitatea lor: ”Eu nu voi face o evaluare legată de nume, voi face o evaluare legată de activitatea fiecărui ministru. Pentru noi acest lucru este important, să vedem fiecare ministru cum şi-a îndeplinit programul de guvernare. Nu ne vom referi la nume”.

Premierul precizează că va finaliza luni evaluarea miniştrilor şi că va prezenta datele în şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

Întrebată dacă e mulţumită de activitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Nu este vorba despre cât sunt eu de mulţumită sau nemulţumită. Vorbim aici de nişte criterii, de o foaie de parcurs, vedem acea foaie de parcurs, sarcinile pe care le-a avut de îndeplinit şi apoi voi expune în CEX şi voi lua o decizie”. Şedinţa Comitetului Executiv al PSD va avea loc la începutul săptămânii viitoare.