Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ghinea (USR): Pactul propus de Tăriceanu e de „Cascadorii râsului”

Ghinea Pact Tariceanu.jpg

Pact pe justiţie, propus de Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: pixabay)
Pact pe justiţie, propus de Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: pixabay)

Pactul pe justiţie avansat de Călin Popescu Tăriceanu este o propunere halucinantă, declară la RFI deputatul USR Cristian Ghinea. Liderul ALDE a propus un acord între partide asupra statului de drept şi legilor justiţiei.

Cristian Ghinea priveşte cu amuzament propunerea unui pact pe justiţie: „Cu amuzament şi consternare. Am citit propunerea domnului Tăriceanu. Este absolut halucinantă (...), dar să vorbeşti în România de comisia adevărului... Comisii ale adevărului au existat în Africa de Sud, după apartheid. Deci borfaşii ăştia care au distrus justiţia vor acum să fie trataţi ca un fel de victime ale apartheidului, în care vin procurorii şi-şi cer scuze în faţa lor şi zic: iartă-mă, domnule Călin Tăriceanu, nu mai fac! Este ceva atât de absurd, încât ar fi ca la Cascadorii râsului, ar trebui să râdem, dar omul pare chiar serios”.

Deputatul USR consideră că trebuie plecat de la alte premise: „OK, haideţi să discutăm despre un pact, dar haideţi să plecăm de la alte premise, să plecăm de la premisa că Parlamentul pune la vot referendumul „Fără penali”, să plecăm de la premisa că vom respecta independenţa procurorilor, inclusiv independenţa procurorului Lazăr (...) şi haideţi să trecem prin Parlament legi care să pună în practică recomandările Comisiei de la Veneţia”.

Cristian Ghinea, intervievat de Cosmin Ruscior despre pactul pe justiţie propus de C.P. Tăriceanu