Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Pruna cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, îi cere public demisia lui Tudorel Toader, după ce Parchetul General a publicat lista cu documentele pe care Augustin Lazăr trebuia să le depună în susținerea candidaturii sale din 2016 la postul de procuror general

Scrisoarea care arată ce documente sunt necesare și clarifică situația s-a aflat în tot acest timp la Ministerul Justiției. Însă Toader a preferat să o ignore și să mintă o națiune întreagă, acuză Raluca Prună.

Parchetul General a publicat documentele care arată criteriile, condițiile și documentele pe care Ministerul Justiției le-a solicitat lui Augustin Lazăr, în aprilie 2016, când a candidat pentru funcția de procuror general, pentru a demonstra că procedura a fost legală.

Între documentele prezentate se numară adresa formulată de ministrul Justitiei de la acea vreme, Raluca Prună, și lista criteriilor și calendarul procedurii de recrutare pentru ocuparea funcției de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În adresa transmisă de Prună se arată ca un candidat trebuie să aibă un dosar care să conțină CV și o scrisoare de intenție.