Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Ivan, în contextul Teleormanleaks: CEX-ul PSD e ca în Ali Baba şi cei 40 de hoţi

Catalin Ivan Viorica Dancila accident Klaus Iohannis nas Guvern.jpg

Cătălin Ivan, critic și la adresa Puterii și a Opoziției (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)
Cătălin Ivan, critic și la adresa Puterii și a Opoziției (Sursa foto: Facebook/Cătălin Ivan)

Liderii PSD care se reunesc luni în şedinţa CEX nu sunt oripilaţi de ce vor afla despre Liviu Dragnea în scandalul Teleormanleaks, pentru că şi ei fac la fel, declară la RFI eurodeputatul Cătălin Ivan, fost membru PSD şi fondator al partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională.

Cătălin Ivan se aşteaptă ca dezvăluirile Rise Project în aşa-numitul Teleormanleaks să capete amploare: „Imaginaţi-vă această şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD ca în povestea lui Ali Baba şi cei 40 de hoţi. După Teleormanleaks, când cei de la Rise Project vor apuca să studieze şi să scoată informaţii de pe acel hard disk, de pe documentele oficiale, facturi, firme fantomă, sute probabil de milioane de euro, trimise într-o direcţie sau alta, tot felul de cheltuieli ale familiei Dragnea susţinute de Tel Drum şi aşa mai departe, să vedeţi atunci scandal, pentru că eu cred că omul de rând care munceşte de dimineaţă până seara, ca să aibă ce să pună pe masă copiilor şi nu se ajunge cu banii de la o lună la alta va fi oripilat să afle luxul în care politicienii români şi firme satelit în jurul acestora trăiesc”.

Fostul membru PSD crede că „cei de la masa CEX nu sunt oripilaţi sau şocaţi de ce vor afla despre Liviu Dragnea, pentru că ştiu foarte bine ce face Liviu Dragnea, pentru că şi ei fac la fel. Problema lor este că Ali Baba a fost prins, că informaţii despre sistemul ticăloşit din jurul lui Liviu Dragnea ies în sfârşit la iveală”.

Rise Project a intrat în posesia unor documente pe care DNA nu le-a găsit la percheziţiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. Ar fi vorba de o valiză ce conţine un hard negru cu 63 GB din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuşi. În valiză se mai află o tabletă din 2010, care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş şi peste o mie de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie.