Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şedinţă tensionată la PSD. Cine va fi dat afară din partid?

psd_dragnea.jpg

Pe cine va da Liviu Dragnea afară din partid? (Sursa foto: site PSD)

Comitetul Executiv al PSD se întruneşte luni la Palatul Parlamentului. Liderii formaţiunii ar putea decide sancţionarea unor membri care l-au criticat pe preşedintele Liviu Dragnea.

ACTUALIZARE 3: Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, consideră că nu ar trebui să fie folosită excluderea din partid drept o formă de răzbunare. Întrebat dacă susţine în continuare că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate, Negoiţă a răspuns: "Eu ce cred, asta spun".

 

ACTUALIZARE 2: Liviu Dragnea a venit la ședința CEX cu două valize, aluzie la cazul Teleormanleaks: "Am întârziat puțin, pentru că am primit două valize. Prima valiză este cu gogoși de la Rise Project, a doua valiză, ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curții o valiză".

Liderul PSD a scos din valiză presupuse dosare care ar avea legătură cu preşedintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea s-a ferit să comenteze cazul Teleormanleaks: "Este o gogoaşă, nu mă interesează ce este acolo. Nu are nici o legătură cu mine acea valiză, este o disperare. Acum mergem la ședință, care va fi una neplăcută, dar cum au spus unii colegi, necesară".

 

ACTUALIZARE 1: Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu: ”Nu voi vota pentru nici o excludere (...). Mi se pare că unii dintre noi nu au ce face”.

 

Întrebat dacă vor fi excluderi din partid, Liviu Dragnea a răspuns luni la intrarea în birou: “Posibil, să vedem câte”.

 

Unul dintre cei care ar putea fi daţi afară din PSD este vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu. El a declarat înaintea şedinţei CEX că nu va demisiona, atât timp cât are sprijinul colegilor din organizaţia judeţeană Dâmboviţa şi al celor care au semnat scrisoarea adresată conducerii social-democraţilor: Dacă ne uităm în DEX, pucist înseamnă altceva, unii care preiau cu forţa armată conducerea unui stat. Noi nu avem nici o forţă armată în spate, nu vrem să preluăm conducerea statului, suntem într-o dispută internă în cadrul partidului care trebuie să aibă un răspuns adecvat şi sper să fie un răspuns democratic şi nu unul care să nu ţină cont de interesele partidului”.

Un alt membru important al PSD care ar putea fi exclus din partid este secretarul general, Marian Neacşu.