Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Două nume grele din PSD, excluse din partid. L.Dragnea: PSD nu e un partid de maimuțe

Doi grei PSD exclusi partid.jpg

Liviu Dragnea, criticat de Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Liviu Dragnea, criticat de Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)

Senatorul Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu au fost excluşi din PSD. Cei doi l-au criticat anterior pe preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea.

UPDATE 19:00

Șeful PSD Liviu Dragnea a explicat, într-o conferință de presă după Comitetul Executiv al partidului, de ce au fost excluși din PSD Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu.

"Pentru mine nu a fost o zi plăcută. PSD nu e un partid de maimuțe, e un partid cu o personalitatea foarte puternică, nu pot fi luați de nas și convinși cum să voteze. Nu a fost o dorință a mea cu Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, ci a colegilor mei. Astăzi nu s-a discutat despre, nu s-au făcut propuneri de a fi excluși colegi care au semnat sau susținut o anume scrisoare. După CEx din septembrie, când s-a decis prin vot să nu se susțină acea scrisoare, să nu se mai continue cu tipul acesta de acțiuni și toată lumea să încerce să activeze în partid, pentru a susține programele de guvernare națională, locală, pentru a susține legile în Parlament și aceste lucruri au fost propuse chiar de cei care au susținut scrisoare, s-a convenit, cum nu sunt de acord nici acum să se fi luat nicio măsura, că toată lumea să se ocupe de ce trebuie să facă un partid. Din păcate, ulterior au apărut unele înregistrări de la niște ședinte conduse de Adrian Țuțuianu. Ce am spus în interior, spun și aici, condamn cu toată fermitatea acest mod de a înregistra ședințele oricărui partid, dar acele înregistrări au supărat cea mai mare parte a membrilor de partid, nu numai cei din CEx", a precizat Liviu Dragnea. 

Liderul PSD a mai spus că cei prezenți la discuția de duminică, de la Parlament, au tras concluzia că Țuțuianu și Neacșu au continuat acțiunile împotriva formațiunii. 

"(...) Am sperat cu toții, în frunte cu mine, că oamenii încep să se apuce de treabă. Domnul Neacșu să își exercite atribuțiile de secretar general al PSD. Din păcate, după acel CEx domnul Neacșu nu a mai ajuns la Kiseleff și nu a mai făcut nicio acțiune în genul acesta. În schimb mulți parlamentari și colegi, ne-au spus că sunt chemați să adere la un proiect, nu am înțeles care e proiectul. Iar din partea Opoziției au apărut oameni care au spus că există negocieri între domnul Neacșu și Opoziție care au zis că vor primi voturi la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE. Toate aceste lucruri au făcut ca mulți să voteze excluderea celor doi colegi", a explicat președintele PSD.

Alte declarații ale lui Liviu Dragnea:

De ce nu s-a aflat pe listă și Gabriela Firea? Numai în momentul în care constatăm că se depășete linia roșie, care lovesc în stabilitatea partidului. 

Dl Stănescu rămâne premier, ce se întâmplă? Din punctul meu de vedere nimic rău. 

Cum stați cu majoritatea? Nu va fi influențată. Ce au spus toți colegii, din proprie inițiativă, a fost că nu vor vota împotriva Guvernului, a legilor inițiate de majoritatea parlamentară. 

Despre dezvăluirile Rise Project: Eu nu știu ce ați publicat. Există niște instituții ale statului de drept: DNA. Eu nu am nicio legătură cu acea valiză. Poze cu mine cred că sunt mii în această țară. Mie Tel Drum nu mi-a plătit nicodată nimic. 

Despre Tudorel Toader: Eu îl susțin pe Tudorel Toader la Justiție. Procedura de revocare a lui Lazăr trebuie dusă la capăt. Cred că lucrurile sunt mai grave decât a prezentat dl Toader. Poate e vorba de un conflict de interese. Trebuie făcută lumină. 

Știrea inițială

Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu. Cei doi au anunţat că vor contesta decizia.

Senatorul Adrian Ţuţuianu a declarat că decizia de excludere este o greşeală majoră, în timp ce Marian Neacşu a spus că nu au primit nici o explicaţie şi că e vorba despre o execuţie publică.

Adrian Ţuţuianu a remarcat faptul că excluderea sa are loc la exact 20 de ani de la momentul intrării sale în PSD.