Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop: Trebuie clarificat dacă valiza Tel Drum nu a fost lăsată în spaţiul public chiar de procurori

Autorităţile trebuie să clarifice dacă valiza cu documente ale firmei Tel Drum nu a fost lăsată în spaţiul public chiar de către procurorii DNA. Declaraţia a fost făcută la RFI de senatorul PSD Liviu Pop, care nu exclude implicarea aşa-numitului “stat paralel” în dezvăluirile făcute de jurnaliştii de investigaţii de la Rise Project.

Liviu Pop spune că e nevoie de clarificări în cazul valizei cu documente Tel Drum: “Din punctul meu de vedere, trebuie clarificat dacă aceste documente sau o parte din aceste documente au fost sau nu preluate sau confiscate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, atunci când a făcut percheziţii la sediul firmei, în dosarul respectiv. Trebuie să vedem clar dacă printre aceste documente sau toate aceste documente nu au fost confiscate de către cei care au făcut percheziţiile atunci şi au ajuns în spaţiul public prin grija procurorului de caz. Ar fi o lovitură, dacă o putem numi aşa, a statului paralel, dacă lucrurile acestea s-ar întâmpla”.

“După ce se verifică acest aspect, putem detalia, dar până atunci nu cred că putem să ne pronunţăm ce conţine, cum conţine. E foarte important să ştim dacă o parte din aceste documente au fost sau n-au fost în sediul firmei sau în alte locuri în care s-au făcut percheziţiile pe acest dosar”, afirmă senatorul PSD.